Šokoladinis duonos pyragas Velykoms

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kakava, 4 valgomieji šaukštai
- Kava, tirpi, espreso, 1 arbatinis šaukštelis
- Migdolai, drožlės, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Batonas, 0.5 vieneto
- Likeris, „Bailey“, 0.5 stiklinės
- Likeris, „Kahlua“, 0.25 stiklinės
- Sviestas, 50 gramų
- Kondensuotas pienas, 395 gramai
- Šokoladas, baltasis, plytelės, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
1. Supjaustykite kubeliais batoną.
2. Ištirpinkite baltą šokoladą. Į jį įmaišykite kakavą, kondensuotą pieną, likerius, miltus ir kubeliais supjaustytą duoną. Palikite 5 min., kad duona permirktų. Tada viską maišykite, kol gausite vientisą masę.
3. Suplakite kiaušinius. Supilkite į paruoštą pudingo masę ir išmaišykite.
4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, išmaišykite su espreso milteliais ir pakepinkite migdolus.
5. Kepimo indą ištepkite sviestu. Paskirstykite pudingo masę, o viršų apibarstykite svieste keptais migdolais.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepkite pudingą tokioje temperatūroje 35-45 minutes.
7. Pudingą ištraukite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.
8. Patiekite su ledais arba grietinėle.
» Rašyti komentarą