Šokoladinis burokėlių pyragas


- Cukrus, 300 gramų
- Kakava, milteliai, 30 gramų
- Vanilė, esencija
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Saulėgrąžų aliejus, 240 mililitrų
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Šokoladas, pieniškas, 250 gramų
- Druska
- Burokėliai, virti, 300 gramų
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
23 cm kepimo formai reikės:
1. Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kepimo formos vidų ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais.
2. Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.
3. Burokėlius supjaustyti gabaliukais ir smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės.
4. Kiaušinius išplakti su cukrumi, aliejumi ir vanilės esencija. Supilti burokėlius ir šokoladą, išmaišyti.
5. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį suberti į burokėlių masę, išmaišyti.
6. Supilti tešlą į formą.
7. Kepti apie 1 valandą. Jei forma didesnė, kepimo laikas gali sutrumpėti iki 30 minučių. Tad pagaliuku pradėti tikrinti nuo 30 kepimo minutės.
8. Iškepusį pyragą išversti iš formos. Palikti šiek tiek ataušti.
9. Per ta laiką sulaužyti gabaliukais pienišką šokoladą ir ištirpinti.
Karštu šokoladu aplieti pyragą. Valgyti galima iš karto arba palaukti, kol šokoladas sustings.
P.S. Pyragą galima pertepti uogiene. Aš pertepiau vyšnių uogiene.
Skanaus.