Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 125 gramai
- Kava, tirpi, 2 valgomieji šaukštai
- Lazdyno riešutai, 90 gramų
- Medus, 15 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 170 gramų
- Šokoladas, juodasis, ne mažiau 65 proc. kakavos, 130 gramų
- Druska
- Sviestas, 115 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Sviestą ištirpiname ir išmaišome su cukrumi, žiupsneliu druskos ir medumi.
Įmušame ir išmaišome kiaušinį.
Po to įmaišome kavą.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir suberiame į tešlą. Maišome šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkome rankomis. Galiausiai į tešlą įmaišome sukapotus riešutus ir šokolado gabaliukus (sulaužytą šokoladą).
Išminkytą tešlą palaikome šaldytuve 2 valandas.
Suformuojame iš tešlos pailgą ritinėlį ir supjaustome griežinėliais.
Kiekvieną griežinėlį paplojame tarp delnų ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepame 12 min. 200° C orkaitėje.
» Rašyti komentarą