Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu

Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šokoladas, juodas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kvietiniai miltai, 50 gramų
  • Lazdyno riešutai, 50 gramų
  • Uogos, šviežios ar atšaldytos (braškių, aviečių, mėlynių), 200 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, rudas, 150 gramų
  • Mėta, švieži lapeliai
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą su šokoladu, nuolat maišant, išlydyti nedideliame puode, ant silpnos ugnies. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

  2. Kiaušinius ir rudą cukrų išplakti (kelias minutes). Tada supilti šokolado ir sviesto mišinį, miltus, žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki

    vientisos masės ir įmaišyti riešutus.

  3. Keksiukų formeles patepti sviestu ir pabarstyti trupučiu miltų (jeigu kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Šokolado masę sudėti į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

  4. Uogas sutrinti trintuvu su 2 valg.šaukštais cukraus ir pertrinti masę per smulkų sietelį.

    Pyragėlius galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus. Apibarstyti miltiniu cukrumi bei papuošti mėtos lapeliais.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą