Šokoladiniai keksiukai (Muffinai)


- Cukraus pudra, arba šokoladinis glajus apliejimui
- Cukrus, 150 gramų
- Kakava, karti, 50 gramų
- Krakmolas, 50 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 120 gramų
- Šokoladas, juodasis, "Karališkasis" kartus, 100 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Razinos, 100 gramų
- Konjakas, Labiausiai tinka itališkas "Courvoisier V.S.O.P.", 65 mililitrai
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, 40 gramų
Pirmiausiai, razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Gale kepimo, keksiukai turi viršūnėlėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "krateris". Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.
Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus Muffinų viduje "ištrykšta" išsilydęs šokoladas. Jis tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui. Jį padaryti nesunku, o produktų kiekviena šeimininkė visada turės.
Įdomu tai, kad italai keksiukus daro su Mozzarelos sūriu. tačiau, pirma patarčiau išsikepti šių Muffinų, o tik po to ragauti kitų skonių. Skanaus!
2013-02-24 15:19

Pirmąjį nedėjau razinų tik įpyliau kelis šaukštus brendžio, tai pavyko labai skanūs.
O antrąjį kartą razinas užpyliau mėtų skonio likeriu, tai keksiukai dangiško skonio, labai primena juodąjį šokoladą su mėtomis.
Abu kartus kepiau truputį trumpiau nei nurodyta, apie 30min.
Tikrai rekomenduoju išbandyti, o pats receptas nėra sunkuss ir produktai gan paprasti

2010-03-19 17:42
2009-08-30 15:24
2009-06-02 14:38
2013-04-18 19:47