Šokoladiniai keksai


- Cukrus, 150 gramų
- Kakava, 50 gramų
- Krakmolas, 50 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 120 gramų
- Šokoladas, juodasis, Karališkas, 100 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Razinos, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, 40 gramų
Pirmiausiai nuplauti razinas ir užpilti vandeniu arba konjaku.
Nesmulkiai sulaužyti šokoladą.
Sviestą išlydyti puode virš ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės.
Maišant įmušti po vieną kiaušinį, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą.
Viską gerai išmaišyti.
Tešla neturi būti nei labai kieta, nei skysta.
Kad įsitikintumėte, ar gerą tešlą padarėte, pakabinkite tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min.
Baigiant kepti keksiukai viršūnėlėse turi „susprogti“, t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio „krateris“.
Iškepus palikti juos atvėsti orkaitėje, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.
Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus keksiukų viduje „ištrykšta“ išsilydęs šokoladas.
Šie keksiukai tiks ir suaugusiam, ir vaikui, ir seneliui bei juos pasigaminti yra, išties, nesunku, o reikalingų produktų visada turės kiekviena šeimininkė.
Skanaus!
2012-05-22 09:01
2011-12-13 17:52



2011-03-19 19:17

2011-03-05 13:17


2013-07-16 14:41