Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu

Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Razinos, 100 gramų
  • Brendis, 50 mililitrų
  • Sviestas, 120 gramų
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Tirpi kava, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kakava, 30 gramų
  • Kvietiniai miltai, 170 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Kondensuotas pienas, 150 gramų
  • Tirpi kava, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, 1 valgomasis šaukštas
  • Brendis, 1 valgomasis šaukštas
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp.
    Iš anksto razinas užsimerkti su brendžiu . Paskui nuvarvinti.

  2. Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėti į nedidelį puodelį ir kaitinti vis pamaišant, kad ,pamažu, ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputį supilti pieną ir sudėti tirpią kavą, pašildyti, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina.

  3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kakava ir kepimo milteliais. Kiaušinius šiek tiek paplakti su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilti ant miltų ir išmaišyti. Tada supilti kiaušinius ir išmaišyti, suberti brendyje išmirkusias razinas ir vėl išmaišyti - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilti ją į kepimo formeles ir kepti apie 20 - 25 min., kol iškils ir sutvirtės.

  4. Kremui. Šaukštelį tirpios kavos ištirpinti šaukšte karšto vandens, šliūkštelėti šaukštą ar du brendžio ir išmaišyti.
    Maskarponės sūrį sudėti į dubenį ir pradėti plakti, kad jis truputį suminkštėtų, tada sudėti karamelizuotą sutirštintą pieną, supilti kavos ir brendžio mišinį.

  5. Išplakti, kad masė taptų vientisa. Kremo užtepti ant keksiuskų ar išspausti iš konditerinio maišelio.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą