Šokoladainis


- Cukrus, 500 gramų
- Kakava, tamsi, milteliai, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 180 gramų
- Šokoladas, juodasis, 300 gramų
- Šokoladas, pieniškas, su riešutais, 100 gramų
- Druska
- Sviestas, 250 gramų
- Riešutai, įvairūs, 2 saujos
1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų (verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį).
2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame (iki baltų putų plakti nereikia, tik truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).
3. Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).
4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.
5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.
6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.
7. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.
8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.
9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 minučių. Atvėsusį pyragą galima pjaustyti.
2014-01-19 16:12



2015-01-15 22:43