Sojos šašlykai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 5
- Imbieras, milteliai, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, malti
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Soja, paplotėliai, 300 gramų
- Svogūnai, 3 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Baltas vynas, sausas, 6 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Raudonėliai
- Garstyčių padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Sultys, laimo, šviežiai spaustos, 40 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausia pasūdytame vandenyje išviriau sojų paplotėlius ir išvirusius gabalėlius nuspaudžiau rankose, kad išbėgtų vanduo.
Plastmasiniame inde sumaišiau visus nurodytus ingredientus (išskyrus soją).
Soją susmulkinau norimo dydžio gabaliukais.
Paruoštus sojų gabaliukus apipyliau marinatu, uždengiau ir padėjau nakčiai į šaldytuvą, kad gerai išsimarinuotų.
Kitą dieną suvėriau soją ant iešmų ir dažnai vartant kepiau virš žarijų, kol gražiai apskrudo.
Kad šašlykai nesudegtų laikas nuo laiko galima juos pašlakstyti alumi.
Tikrai verta išmėginti!
Skanaus!
» Rašyti komentarą