Snieguolės desertas

Snieguolės desertas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Imbieras, šaknis
  • Sezamo sėklos, sėklos, 200 gramų
  • Cukatos, moliūgų, 200 gramų
  • Šokoladas, baltasis, pakuotė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Rudenį prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjusi, galiu
pasigaminti saldžių saldainiukų.

Cukatoms gaminti reikės:
1 kg smulkiais kubeliais supjaustyto moliūgo
400 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
šaukšto citrinos sulčių.

Visus produktus išmaišyti ir 12 val palaikyti vėsiau. Tuomet maišant
pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti, palaukti kelias valandas, vėl
užkaitinti, vėl atvėsinti, vėl užkaitinti (3 kartus). Tuomet plonai
iškloti ir išdžiovinti.

Džiovintus moliūgus sumalti mėsmale. Įberti 100 g sezamų, įtarkuoti
gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinti šaukštą citrinos
sulčių. Išmaišyti ir formuoti kukulius, Juos pavolioti ištirpintame
šokolade, po to sezamų sėklose.
Tai sveikas ir skanus desertas! Ruošiant šiuos kukulius galima dėti 100 g razinų ir 100 g moliūgų sėklų. Bus dar įdomiau.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą