Slyvų žėlė žiemai

Slyvų žėlė žiemai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Slyvos, be kauliukų, 3 kilogramai
  • Želatina, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Labai skani slyvų žėlė žiemai.

Slyvas užpilti cukrumi, išmaišyti. Palaikyti ~ 3-4 val. Paskui su blenderiu ar kitu prietaisu sutrinti į košytę. Gautą masę supilti į didelį puodą ir virti apie 45-50 min. Kol verda slyvienė, pasiruošiame želatiną. Želatiną suberti į šaltą vandenį, kad išbrinktų. Į puodą įpilame ~1,5 litro vandens ir sudedame išbrinkusią želatiną. Pakaitiname, kad ištirptų želatina (tik negalima leisti užvirti). Sirupą su želatina, supilti į slyvienę prieš baigiant jai virti. Viską gerai išmaišome ir kol karšta greitai sudedame į stiklainius.

Aš dar stiklainius palaikau tarp pagalvių arba suvynioju į patalus bent jau porai valandų.

Laikau šią žėlę šaldytuve. Jeigu turite rūsį kuriame šalta, galite laikyti ir ten.

Be galo skani žėlė, tinkanti ir ant skrebučių pusryčiams, ir ant blynų, bei torto pertepimams.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė: Dovilė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Stasė
2018-08-31 18:55
Aisku kad trisdesimt gr zelatinos ant pusantro litro yra mazai nes tiek dedasi ant llitro sesiasdesimt gr bus pats tas nes raset kad dar nuo slyvu būna skyscio tad bandykit skanaus
Birutė
2018-07-05 14:38
Aš nebandžiau,bet būtinai pabandysiu. Tik galvoju, kad nereikia tiek daug vandens. Pačios slyvos su cukrumi duoda pakankamai skysčio. Gal net želatiną galima išbrinkinti tiesiog slyvų atsiradusiame slyvų sirupe. Reikia paeksperimentuoti.
daiva
2015-09-16 15:18
Per mazai 30 g zelatino,tokiam kiekiui reikia zymiai daugiau.
Edita
2014-07-23 08:09
Sveiki,isbandziau si Jusu recepta,bet man ji nesustingo supilus 1.5 litro vandens-zelatinos sirupo,liko skysta,kaip sultys gal kokia klaida recepte?