Slyvų tortas "Ruduo"

Slyvų tortas  "Ruduo"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Slyvos, šviežios, 500 gramų
Tešlai:
  • Miltai, 430 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 180 gramų
  • Vanilinis cukrus, 10 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
Kremui:
  • Grietinė, 40 %, 400 gramų
  • Cukraus pudra, 120 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš slyvų išimti kauliukus ir sumalti jas per mėsmalę arba sutrinti plaktuvu. Slyvų masę supilti į puodelį ir užvirti. Po kelių minučių.slyvų tyrė gražiai paraudonuos, o slyvų odelė suminkštės. Turėsime virš 300 g slyvų piure - 200 g naudosime biskvitui, 100 g kremui, ir dar šiek tiek liks torto papuošimui.

  2. Įjungti orkaitę iki +200°C. Kepimo formą (24 cm) ištepti sviestu. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti šiek tiek atvėsusį tirpintą sviestą. Įpilti 200 g slyvų tyrės. Suberti išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą, užkloti ją aliuminio folija ir kepti jau karštoje orkaitėje 40 min.

  3. Grietininį kremą pagaminti iš riebios grietinės, cukraus pudros ir 100 g slyvų tyrės. Viską suplakti mikseriu ir kol kas padėti į šaldytuvą.

  4. Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti ir padalinti išilgai į 2 - 3 papločius. Juos suvilgyti stipria saldinta juodąja arbata. Kepimo formos dugną ir kraštus kruopščiai iškloti kepimo popieriumi. Paruoštus torto papločius dėti po vieną į kepimo formą, o tarp jų gausiai pilti grietinės - slyvų kremą. Torto viršus taip pat užpilamas kremu. Slyvų tortą laikyti šaldytuve 6 val.

  5. Sustingęs tortas lengvai išsiima iš formos. Drėgnas biskvitas puikiai derinasi su saldžiarūgščiu kremu. Papuošti galima smulkintais migdolais, slyvų tyre bei šviežiomis slyvomis.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 16
Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą