Slyvų pyragas su ledais

Slyvų pyragas su ledais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Slyvos, 600 gramų
  • Cukrus, 75 gramai
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 4
  • Vanilė, ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pienas, 120 mililitrų
  • Grietinėlė, 40 mililitrų
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Druska
  • Cukraus pudra
  • Ledai
Gaminimo instrukcija:
  1. Slyvas padalinti į keturias dalis, sudėti į dubenį ir užpilti 40 gramų cukraus. Išmaišyti ir palikti.

  2. Išplakti kiaušinius, į juos supilti vanilės ekstraktą, grietinėlę bei pieną ir gerai išmaišyti. Atskirame dubenyje sumaišyti sausus produktus - miltus, likusį cukrų ir druską. Suberti juos į kiaušinių-pieno masę ir įpilti išlydytą svietą. Viską gerai sumaišyti.

  3. Pirmiausia į kepimo formą suberti slyvas ir jas tolygiai paskirstyti. Tada supilti tešlą ir kepti 30-45 minutes, kol pyragas gražiai pagels. Patiekti užbarsčius cukraus pudros ir uždėjus šaukštą ledų.
    Skanaus.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gražina Žlibinienė
» Rašyti komentarą