Slyvų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 0.75 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.3 stiklinės
- Sviestas, 125 gramai
- Vanduo, karštas
- Migdolai, (drožlės arba traiškyti), 1 sauja
- Vanilinis cukrus, (nebūtinai), 1 arbatinis šaukštelis
- Slyvos, (tinka tiek šviežios, tiek konservuotos), 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 7
Ištirpdykite sviestą. Į dubenį supilkite cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite ištirpdytą sviestą (truputį pravėsusį) ir tuomet dubens turinį išmaišyti plaktuvu. Maišant įmušti po vieną kiaušinį; suplakti. Supilti vandenį (tuomet tešla gaus tinkamą konsistenciją. Nesibaiminkit, tikrai iškils.).
Skardą ištepti aliejumi ir ploniu sluoksniu pabarstyti džiuvėsėliais arba įtiesti kepimo popieriaus. Išmaišius tešlą supilti į skardą. Sudėti slyvas ant viršaus (dėl svorio ir tešlos tekstūros, slyvos "įskęs", todėl nesudegs). Ant pyrago viršaus plonu sluoksniu paberti migdolo drožlių.
Kepti apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
P.s. Labai tinka patiekti su ledais. Geriausiai tinka karameliniai.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-12-01 12:03
Labai skanu!Tikrai ir konservuotos slyvos tinka.
2014-11-30 21:37
Puikiai!
2015-08-02 18:35