Sluoksniuotas grietininis desertas


- Cukrus
- Kakava
- Vyšnios
- Grietinė, 1 kilogramas
- Želatina, 20 gramų
- Mėta
- Žaliosios citrinos
Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens.
Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti.
Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti.
Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis.
Pirmą dalį sumaišyti su kakava.
Antrą - smulkintomis vyšniomis be kauliukų.
Trečią - paruoštomis mėtomis. Mėtų paruošimas: mėtas, 0,5 laimo sultis ir 2 šaukštus vandens supilti į mikserį ir suplakti. Gautą masę perkošti ir mėtų skystį supilti į trečią greitinės dalį.
Paruoštą pirmą sluoksnį supilti į formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (bet ne visiškai iki galo). Kai sustings, užpilti antą sluoksnį ir taip pat padėti į šaldytuvą ir t. t, kol bus supilti visi sluoksniai.
Tada geriausia būtų palikti desertą nakčiai šaldytuve.
Ryte pamerkti formą į karštą vandenį ir išspausti desertą į lėkštę.
2011-02-23 15:47
manau labai gaivu ie skanu