Sluoksniuotas grietininis desertas

Sluoksniuotas grietininis desertas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus
  • Kakava
  • Vyšnios
  • Grietinė, 1 kilogramas
  • Želatina, 20 gramų
  • Mėta
  • Žaliosios citrinos
Gaminimo instrukcija:

Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens.
Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti.
Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti.
Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis.
Pirmą dalį sumaišyti su kakava.
Antrą - smulkintomis vyšniomis be kauliukų.
Trečią - paruoštomis mėtomis. Mėtų paruošimas: mėtas, 0,5 laimo sultis ir 2 šaukštus vandens supilti į mikserį ir suplakti. Gautą masę perkošti ir mėtų skystį supilti į trečią greitinės dalį.
Paruoštą pirmą sluoksnį supilti į formą ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų (bet ne visiškai iki galo). Kai sustings, užpilti antą sluoksnį ir taip pat padėti į šaldytuvą ir t. t, kol bus supilti visi sluoksniai.
Tada geriausia būtų palikti desertą nakčiai šaldytuve.
Ryte pamerkti formą į karštą vandenį ir išspausti desertą į lėkštę.

Receptą atsiuntė: Genutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Neringut
2011-02-23 15:47
BAndysiu kada saviski nustebint
manau labai gaivu ie skanu