Sluoksniuotas bulvių pyragas

Sluoksniuotas bulvių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, 500 gramų
  • Kiaulienos faršas, 250 gramų
  • Pievagrybiai, 100 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Svogūnai, 70 gramų
  • Kiaušiniai, kietai virti, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Svogūnai, laiškai, 50 gramų
  • Sūris, tarkuotas, 30 gramų
  • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Prieskoniai
  • Žalumynai
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pievagrybius ir svogūno galvutę smulkiai sukapoti ir pakepinti įkaitusiame aliejuje. Kiaulienos faršą pabarstyti druska bei pipirais (ar kitais prieskoniais) ir sausai apkepinti ant silpnos ugnies.

  2. Virtus kiaušinius bei svogūnų laiškus susmulkinti ir užpilti tirpintu sviestu (~30g).

  3. Virtas bulves sutrinti į košę (arba sumalti mėsmale). Įmušti kiaušinį, suberti miltus bei gerai išmaišyti. Į tešlą supilti tirpintą sviestą (~70g) ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Jei tešla gavosi per skysta, galima įberti dar truputį miltų.

  4. Kepimo indą ištepti likusiu sviestu (~20g) bei sudėti 3/5 bulvių tešlos. Tešlą tolygiai paskirstyti ant indo dugno bei sienelių. Sudėti įdarą: apačioje faršą, po to kiaušinius su svogūnų laiškais, galiausiai pakepintus pievagrybius. Viršų tolygiai uždengti likusia (2/5) bulvių tešla ir pabarstyti prieskoniais.

  5. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 C apie 30 min. Likus apie 5 minutėm iki kepimo pabaigos apiberti tarkuotu sūriu.

Receptą atsiuntė: Giedrius
» Rašyti komentarą
» Komentarai
agne
2011-01-15 11:58
labai skanu,negalim atsivalyt su seimyna
Dovile
2010-10-18 15:35
Labai, super skanu
Rūta
2010-10-11 18:45
Labai skanu!
nataly
2010-02-21 19:59
saunuolis Giedriau!!! aciu!!
Audinga
2010-01-26 08:29
Is kart norisi paragauti