Sluoksniuotas biskvitinis tortas su braškėmis


- Cukrus, biskvitui, 200 mililitrų
- Cukrus, įdarui, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, bulvių, biskvitui, 100 mililitrų
- Kiaušiniai, biskvitui, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, biskvitui, 100 mililitrų
- Apelsinų sultys, apšlakstyti, 6 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, plakamoji, įdarui, 400 mililitrų
- Likeris, braškių ar apelsinų, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Braškės, arba pabarstukai, papuošti, 200 gramų
- Braškės, įdarui, 500 gramų
- Kepimo milteliai, biskvitui, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
Kiaušinio trynius iki purumo išsukti su cukrumi. Ant jų persijoti kepimo miltelius, miltus, krakmolą ir greitai išmaišyti. Tešlą supilti į apvalią skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Ar biskvitas iškepė, patikrinti degtuku. Atvėsintą biskvitą perpjauti į tris sluoksnius. Pirmąjį padėti ant torto padėklo ir apšlakstyti apelsinų sultimis. Išplakti grietinėlę, į ją įmaišyti paprastą ir vanilinį cukrų, pagardinti likeriu. Braškes perpjauti ir išdėlioti ant pirmojo biskvito sluoksnio. Tuomet užtepti trečdalį grietinėlės. Uždėti trečią biskvito sluoksnį. Apšlakstyti sultimis ir aptepti likusia grietinėle. Tortą nors porą valandų palaikyti šaltai. Prieš patiekiant papuošti šviežiomis braškėmis arba pabarstukais, arba tarkuotu šokoladu. Skanaus!