Sluoksniuota mišrainė "Marselis"


- Kiaušiniai, kietai virti, 6 vienetai
- Kiaušiniai, putpėliu, virti, 4 vienetai
- Vištiena, virta, 200 gramų
- Svogūnai, 1 galva
- Sūris, fermentinis, 200 gramų
- Česnakai, 1 skiltelė
- Slyvos, džiovintos, be kauliuko, 1 stiklinė
- Graikiniai riešutai, 0.5 stiklinės
- Morkos, 300 gramų
- Majonezas, 500 mililitrų
- Gvazdikėliai, arba pipirų grūdeliai, 15 vienetų
- Aliejus
- Druska
- Pipirai
Džiovintas slyvas užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 min,vandenį nupilti,slyvas nusausinti,supjaustyti juostelėmis.
Virtą vištieną susmulkinti, apkepinti su smulkintu svogūnu,pagardinti druska ir pipirais.
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įspausti skiltelę česnako, sumaišyti su 1-2 valg.šaukštais majonezo.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, pakepinti trumpai ant aliejaus,pagardinti druska
5 kietai virtus kiaušinius nulupti, supjaustyti, atskirti baltymus nuo trynių,susmulkinti atskirai
Graikiškus riešutus pasmulkinti, apkepinti sausoje keptuvėje.
Ant pasirinktos lėkštės sluoksniuoti mišrainę
Sluoksniavimas:
1. Sluoksnis išmirkytos ir supjaustytos juostelėmis džiovintos slyvos, majonezas
2. Smulkinta vištiena , majonezas.43)tarkuotos pakepintos morkos su pakepintais graikiškais riešutais, majonezas.
3. Sūris.
4. Smulkinti kiaušinių baltymai.
5. iską aptepti majonezu ir apiberti smulkintais kiaušinių tryniaisPapuošimui. Iš 1 virto vištos kiaušinio ir 4 virtų putpelių kiaušinių padaryti pelytes-ausytes ir uodegėles išpjaustyti iš sūrio, akytes ir nosytes padaryti iš gvazdikėlių arba pipirų grūdelių.
Papuošti turimais žalumynais. Skanaus !