Sliuoksniuotos tešlos pynė su obuoliais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sluoksniuota tešla, naudojau mielinę, 500 gramų
- Obuoliai, 4 vienetai
- Cukrus, 100 gramų
- Sviestas, 20 gramų
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
- Maltas kardamonas, 1 valgomasis šaukštas
- Maltas muskatas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Obuolius nulupti ir padalinti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti 2 mm storio skiltelėmis. Jas pašlakstyti citrinų sultimis.
Tešlą dėti ant kepimo popieriaus. Kraštinės dalis supjaustyti 2 cm pločio įstrižomis juostelėmis. Ant vidurinės tešlos dalies užberti po šaukštelį cukraus, dviem stulpeliais, vieną ant kito, sudėti obuolių skilteles.
Pakaitomis lenkti po vieną juostelę tai iš vieno, tai iš kito šono ant obuoliukų.
Perkelti pyragus su visu popieriumi ant skardos, ištepti lydytu sviestu, pabarstyti cukrumi, kardamonu, cinamonu ir muskatu ir šauti į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min, kol gražiai parus.
» Rašyti komentarą