Šlapias obuolių pyragas

Šlapias obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Obuoliai, dideli, 6 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Manų kruopos, 1 stiklinė
  • Sviestas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Sviestą iš šaldytuvo supjaustome kuo plonesnėmis riekelėmis.
Sumaišome miltus, cukrų ir manų kruopas. Šį sausą mišinį padaliname į 2 dalis.
Kepimo skardą sutepame aliejumi ir pabarstome miltais.
O dabar paeiliui sluoksniuojame: obuoliai, sausi sumaišyti birieji ingredientai, sviesto riekelės (būtina jas sudėti taip, kad nesimatytų kas po sviestu - tarpeliai turi būti minimalūs) ir taip kol sunaudojame visus ingredientus.
Pyragą pašauname į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min.
Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį, kad sviesto ir obuolių kiekis priklauso ir nuo skardos dydžio, bet 1 pakelio sviesto turėtų užtekti imant vidutinio dydžio skardą.
Karštas pyragas valgomas su ledais, jį galima pakartotinai šildyti mikrobangų krosnelėje (apie 1 minutę) arba valgyti šaltą.
Šis pyragas yra šlapias.
Taip pat pabrėžiu, kad nereikia nei pieno, nei vandens.
Jei iškepus pyragą jis pasirodys jums per riebus, tai valgykit jį kitą dieną - skonis bus visai kitoks.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: DarkSecret
» Rašyti komentarą
» Komentarai
rami
2014-04-12 18:46
Bandžiau, man nepatiko... Bet nežinau kaip kitiems
Nice
2013-10-22 21:17
,,,vertas demesio receptukas ,bet niekaip nesupratau kam sausa misini padalinti I 2dalis? rytoj reiks vyreli palepint tokiu pyragu,,,
irena
2012-10-25 19:17
neee,aš šito nesąmoningo ale pyrago daugiau nekepsiu ,niekas nesigavo,fuuu,nenoriu net prisimint,o ir knistis dar su tuo sviestu... Va,Karolio obuolių pyragas,tai super-lengvas,greitas ir laaaabai skanus ,rekomenduoju!!!
dale
2012-10-09 16:08
Nuostabiai skanus pyragas,ačiu uz receptą,mano šeima labai ivertino puikiai ,tai dabar kepti man reikia ji vis kas kelios dienos,manau kol atsivalgysim .labai greitai gaminasi ,toks traskus Nuostabus
Rita
2012-09-10 20:08
O tai nereikia sodos ar kepimo miltelių?