Šlapias obuolių pyragas


- Cukrus, 1 stiklinė
- Obuoliai, dideli, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Manų kruopos, 1 stiklinė
- Sviestas, 200 gramų
Obuolius nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Sviestą iš šaldytuvo supjaustome kuo plonesnėmis riekelėmis.
Sumaišome miltus, cukrų ir manų kruopas. Šį sausą mišinį padaliname į 2 dalis.
Kepimo skardą sutepame aliejumi ir pabarstome miltais.
O dabar paeiliui sluoksniuojame: obuoliai, sausi sumaišyti birieji ingredientai, sviesto riekelės (būtina jas sudėti taip, kad nesimatytų kas po sviestu - tarpeliai turi būti minimalūs) ir taip kol sunaudojame visus ingredientus.
Pyragą pašauname į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min.
Norėčiau atkreipti jūsų dėmesį, kad sviesto ir obuolių kiekis priklauso ir nuo skardos dydžio, bet 1 pakelio sviesto turėtų užtekti imant vidutinio dydžio skardą.
Karštas pyragas valgomas su ledais, jį galima pakartotinai šildyti mikrobangų krosnelėje (apie 1 minutę) arba valgyti šaltą.
Šis pyragas yra šlapias.
Taip pat pabrėžiu, kad nereikia nei pieno, nei vandens.
Jei iškepus pyragą jis pasirodys jums per riebus, tai valgykit jį kitą dieną - skonis bus visai kitoks.
Skanaus!
2013-10-22 21:17

2012-10-25 19:17



2012-10-09 16:08


2012-09-10 20:08

2014-04-12 18:46