Skruzdėlynas (kitoks, vaikiškas)

Skruzdėlynas (kitoks, vaikiškas)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, priklauso nuo tešlos konsistencijos), 250 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Varškė, desertinė, šokoladinė, 100 gramų
  • Aliejus, kepimui
Glajui:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Medus, 200 gramų
  • Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vadovaujantis tikro skruzdėlyno receptu varškytė neįeina, tačiau kadangi mėgstu eksperimentuoti ir pagrindinė mano gamybos ragautoja yra 3-jų metuku dukrytė, tad nusprendžiau pabandyti kitokį skruzdėlyno variantą.

  2. Taigi: iš tešlai skirtų produktų išminkome elastinę tešlą ir paliekame ją tiesiog ant stalo ~ valandai (galima ir mažiau). Tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog supjaustome trikampiais, kuriuos ir kepsime.
    Įkaitiname keptuvę ir iškepame visus „trikampiukus“ iki gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus lakštus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų.

  3. Kol visi iškepti lakštai vėsta, pasigaminam glaistą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir verdame sirupą ~ 5 min. Išjungiame ugnį ir sudedam medų. Viską gerai išmaišome. Imam didelę lėkštę ir sluoksniuojame. Dedame lakštų, apipilame glaistu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių) vėl dedame lakštų. Taip kartojame, kol lakštai pasibaigs. Visą skruzdėlyną taipogi apipilame glaistu ir paliekame kol šiek tiek sustings.

Porcijų skaičius: 9
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Elena
2019-03-22 16:20
Medaus kepti negalima!