Skruzdėlynas

Skruzdėlynas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Medus, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 6 stiklinės
  • Aliejus, + 2 l (virimui), 40 gramų
  • Sviestas, 40 gramų
  • Grietinė, 7 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, pakelis, + truputį glajui, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius su išplakti su pakeliu vanilinio cukraus, kol masė padidės 3 kartus.
Tuomet po truputį pilti 40 g aliejaus ir vėl plakti.
Dėti 5 šaukštus grietinės, viską sumaišyti ir po truputį dėti miltus.
Kai masę jau galima minkyti, miltų nebedėti.
Stalą patepti aliejumi ir minkyti tol, kol nebesiklijuos vis patepant aliejumi.
Išminkius gerai „išmušti“, kad susidarytų oro pūslelės.
Pasigamintą tešlą palikti 2 valandas, kad susistovėtų.
Pastovėjusią tešlą kočioti labai plonai, nes storesni lapeliai išvirę buna kietoki, pjaustyti norimo dydžio lapeliais ir virti labai karštuose riebaluose, kol gražiai pagels.
Glajui sudėti į vieną indą medų, cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, 2 šaukštus grietinės bei sviestą ir virti ant mažos ugnies tol, kol įlašinus lašelį glajaus į šalto vandens stiklinę jis nebeišsileis.
Išvirtus lakštus dėti sluoksniais su glajumi ir formuoti bokštą,
vis pabarstant aguonomis ar kitokiai pagardais.
Skanaus

Receptą atsiuntė: Valentina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Inga
2019-04-17 20:18
O kiausinius deti su baltymu ar tik trynius naudoti?
Asta
2018-12-09 07:11
Cia gal gaunasi kaip karamelinis tas glajus ?
Ausra
2018-06-08 16:42
Ideti nulupta bulve,o putoja nuo miltu
Rasa
2018-06-03 19:40
Lapus kocioju stala pasitepus aliejum,o ne pasibarscius miltais ir verdant niekas neputoja
liucija
2017-12-15 07:10
aš naudoju tik kiaušinius ir miltus tešlai,labai plonai iškočioju ir verdu,glajus toks pat ir gaunasi labai skanu