Skruzdėlynas

Skruzdėlynas
Skanaus.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Miltai, 300 gramų
  • Sviestas, 60 gramų
  • Degtinė, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Šokoladas, 10 gramų
Kepimui:
  • Aliejus, 700 mililitrų
Sirupui:
  • Cukrus, 300 gramų
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • Medus, 5 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš kiaušinių, miltų (dėti tiek kad tešla būtų tinkama minkyti), degtinės, druskos ir minkšto sviesto minkyti tešlą apie 20 minučių.

  2. Kočioti labai plonus, permatomus lapelius ir virti aliejuje.

  3. Sirupą virti iš vandens ir cukraus. Kai išgaruos maždaug pusė vandens, dėti medų, pilti citrinų sultis ir pavirti tiek ,kad sirupas lengvai tįstų.

  4. Lapelius lengvai sumirkyti šiltu sirupu ir formuoti norimos formos "skruzdėlyną".

  5. Puošti tarkuotu šokoladu.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą