Skruzdėlynas

Skruzdėlynas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Pertepimui:
  • Kondensuotas pienas, saldus, 1 skardinė
  • Medus, 1 stiklinė
  • Cukrus, rudasis, 1 stiklinė
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 700 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Papuošimui:
  • Kokosas, drožlės
  • Aguonos
Kepimui:
  • Aliejus, 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Užminkome kietą tešlą. Suvyniojame ją į plėvelę ir paliekame bent 30 min. pailsėti. Galima per naktį laikyti šaldytuve, tik paskui prieš kočiojimą kiek pašildyti kambario temperatūroje.

  2. Stalą patepame aliejumi, imame nedidelį tešlos gabalėlį ir kočiojame, kol ima persišviesti, tuomet supjaustome juostelėmis.

  3. Darbą ypač palengvina silikoninis kilimėlis - tešla nelimpa ir lengvai tempiasi kočiojama.

  4. Įkaitiname aliejuje kepame tešlos juosteles iš abiejų pusių, kol jos pagelsta ir tampa pūslėtos.

  5. Juosteles nusausiname ant popierinio rankšluosčio.

  6. Išsiverdame kremą: kondensuotą pieną sumaišome su cukrumi bei medumi ir paviriname 2 min.

  7. Kraudami tešlos juosteles ir sulaistydami jas kremu, suformuojame kalnelį.

  8. Apibarstome kokoso drožlėmis, aguonomis.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą
» Komentarai
eugenija
2017-07-13 16:34
Bandysiu jis man labai patinka
lala
2015-04-26 17:13
padariau labai skanus