Skruzdėlynas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kondensuotas pienas, saldus, 1 skardinė
- Medus, 1 stiklinė
- Cukrus, rudasis, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Grietinė, 5 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 700 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kokosas, drožlės
- Aguonos
- Aliejus, 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Užminkome kietą tešlą. Suvyniojame ją į plėvelę ir paliekame bent 30 min. pailsėti. Galima per naktį laikyti šaldytuve, tik paskui prieš kočiojimą kiek pašildyti kambario temperatūroje.
Stalą patepame aliejumi, imame nedidelį tešlos gabalėlį ir kočiojame, kol ima persišviesti, tuomet supjaustome juostelėmis.
Darbą ypač palengvina silikoninis kilimėlis - tešla nelimpa ir lengvai tempiasi kočiojama.
Įkaitiname aliejuje kepame tešlos juosteles iš abiejų pusių, kol jos pagelsta ir tampa pūslėtos.
Juosteles nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Išsiverdame kremą: kondensuotą pieną sumaišome su cukrumi bei medumi ir paviriname 2 min.
Kraudami tešlos juosteles ir sulaistydami jas kremu, suformuojame kalnelį.
Apibarstome kokoso drožlėmis, aguonomis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-04-26 17:13
padariau labai skanus 

2017-07-13 16:34