Skruzdėlynas

Skruzdėlynas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Aliejus, (virimui)
  • Medus, 0.5 stiklinės
  • Miltai, 200 gramų
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos rūgštis, (pagal skonį)
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakam su druska. Dedam miltus ir suminkom tešlą. Darom mažus rutuliukus: tešlos gabaliuką voliojam ant lentutės ir supjaustom. Kepam aliejuje.

  2. Cukrų, medų ir vandenį virinam, kol sirupo lašas įlašinus į stiklinę su vandeniu neišsileidžia, o sustingęs nugrimsta. Įdedam citrinos rūgšties, išmaišom ir pilam ant rutuliukų ir išmaišom. Rutuliukai turi būti šilti, kad geriau išsimaišytų. Torto formą išklojam kepimo plėvele, supilam rutuliukų masę ir gerai suspaudžiam. Palaikom kelias val., kad gerai atvėstų, išimam iš formos, nuimam plėvelę.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Irena-anirtic
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Renata
2017-11-18 13:52
O kai mes buvom maži, tai vadinom akmenukų tortu.
Elena-škotija
2017-07-22 08:12
Aciu, viskas pavyko. Aciu
KORYS
2015-04-18 18:06
Tai vadinasi "korys"
Daiva
2014-11-30 20:18
Kai buvom vaikai tai vadino riešutėlių tortu.