Skruzdėlynas


- Cukrus, sirupui, 250 gramų
- Medus, sirupui, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, tiek, kad būtų kieta, minkoma tešla
- Vanduo, sirupui, 500 mililitrų
- Aliejus, 1 litras
1. Kiaušinius iki standumo išplakite plaktuvu.
2. Tada suberkite miltus ir išminkykite kietą tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų. Tešlą palaikykite šaldytuve bent kelias valandas.
3. Iškočiokite beveik permatomai ir supjaustykite lapelių formos gabaliukais, galite naudoti konditerinį ratuką tešlai.
4. Aliejų gerai įkaitinkite. Į aliejų, po kelis, meskite lapelius ir ištraukite, kai apskrus.
5. Sirupui: aliuminio puode užvirkite vandenį, tada suberkite cukrų ir įdėkite medaus. Palaukite, kol dar kartą užvirs. Nukelkite, kai sirupas ims tirštėti. Lapelius po kelis pamerkite į sirupą.
6. Ant padėklo ar didelės lėkštės išdėliokite skruzdėlyną. Sirupe išmirkyti lapeliai lips vienas prie kito. Apibarstykite nuplikytomis razinomis ar aguonomis.