Škotiški kiaušiniai

Škotiški kiaušiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 4
  • Juodieji pipirai, malti
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaulienos faršas, 800 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, kietai virti, 8 vienetai
  • Džiūvėsėliai, malti arba švieži duonos trupinėliai, 100 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Majonezas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Aliejus, (kepimui)
  • Prieskoniai, mėsai
  • Žalumynai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
  • Kečupas, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

1 svogūną ir 2 skilteles česnako labai smulkiai supjaustyti ir suberti į indą su faršu, žalumynais, džiūvėsėliais (arba duonos trupinėliais), įmušti 2 kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais ir viską labai gerai išmaišyti.
Iš faršo suformuoti du paplotėlius.
Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti mėsos bei kiaušinių kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Keptuvę uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir patroškinti dar 10 - 15 min.
Padažui supjaustyti morką, susmulkinti 1 svogūną, 2 skilteles česnako ir švelniai apkepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Pakepintas daržoves suberti į troškintuvę, sumaišyti kečupą su majonezu bei pienu ir supylus į troškintuvę viską išmaišyti.
Sudėti į troškintuvę kukulius ir troškinti apie 15 min. virš silpnos ugnies.
Patiekti galima su ryžiais, raugintais agurkėliais ar salotomis.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Lincea
» Rašyti komentarą