Skirmantės skruzdėlynas

Skirmantės skruzdėlynas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, tryniai, 9 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 9 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 9 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:

Sutepimui:
Dirbtinis ar natūralus medus 0,5 l stiklainio
Cukraus pudra - tiek pat, kiek medaus

Kiaušinių trynius gerai išsukame su vandeniu, druska ir miltais. Miltų galima dėti daugiau, kad suformuotume prie rankų nelimpančią, minkštą tešlą. Ją padaliname į kokius 5 smulkesnius gabalėlius ir kiekvieną iškočiojame iki labai labai plonų lakštų ir šiuos supjaustome pailgomis juostelėmis. Kuo ploniau iškočiosite tešlą ir kuo ji minkštesnė, tuo trapesni gausis lapeliai. Iškočiotus lapelius verdame aliejuje (užtenka kelias sekundes, kol įdedame, apverčiame kitą pusę, kol šiek tiek pagelsta). Medų išsukame su cukraus pudra ir kaitiname kol suskystės, bet neužviriname. Į didelę plačią lėkštę dėliojame lapelius, prieš tai pamerkdami kiekvieną į karštą medų. Jei medus sukietėja, vėl šiek tiek pakaitinkite. Galima valgyti tikriausiai iš karto, aš dažniausiai ruošiu kitai dienai. Išsilaiko ilgai neprarasdamas savo nuostabaus skonio. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Skirmantė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Deim
2011-05-05 16:10
Niam. bet yra paprastesnis receptas.
Paprasciausiai miltus su vandeniu sumaizai padarai tesla, i6ko2ioji ir kepi riebaluose, ir apipili glajum kokiu nori
Saulyte
2011-04-15 00:19
Jus, tikriausiai, net neisivaizduojat, ka reiskia "kruzdelinas" Juk tai yra rusiskas tortas, kuris yra laaaaaabai skanus. Ir visai nepanasus i si "kruzdelina"...
Genute
2010-11-22 16:25
Atrodo patraukliai,niekada dar nekepiau skrusdelyno,bet kaip tik bus iseigines dienos meginsiu kepti.
(anonimas)
2010-07-31 09:36
Skirmantė
2010-07-10 18:28
Inga, džiugu, kad gaminote ir, svarbiausia, kad gavosi iš pirmo karto ir dar skanus! )

Ponia Regina, turbūt Skirmantės turi polinkį saldumynams