Silkutė

Silkutė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai
  • Garstyčios, grūdeliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Silkė, filė
  • Actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Silkę, svogūną supjaustyti greižinėliais, sudėti į dubenį. Įpilti aliejų, suberti pipirus, garstyčių grudelius, cukrų ir actą, viska gerai išmaišyti ir palikti šaltai kelioms valandoms. Patiekti su karštomis bulvėmis.

Receptą atsiuntė: justelez
» Rašyti komentarą
» Komentarai
nele
2010-07-23 10:38
bandysiu siandien gaminti
Dėdulė
2009-02-13 09:30
Actas, ypač obuolių actas yra geriamas net gydymo tikslams. Suprantama, jei jį mauksime kibirais, - sunegaluosime.
Dėdulė
2009-02-13 09:27
Nepasirašiusiam, - pipirus į Lietuvą jau 12-13 amžiuje atveždavo armėnų ir arabų pirkliai. Per Lietuvos Didžiąją kunikaištystę ėjo Didysis prieskonių kelias iš Rytų į Vakarus, pažiūrėk encikopedijoje kokie tai buvo metai. O silkes valgydavo visos tautos, kurios gyveno prie jūrų. Lietuvos mužikai, koks esi pats, silkę pirkdavo iš žydelių, nes ji buvo pigi ir labai mėgo, o kai išmoko bulves auginti, o tai buvo 16 amž., tai silkė ir bulvės buvo ne tik pasninkų valgis
FCKer
2009-02-12 23:29
Labai skanu.. nors actas nesveika, bet skanu
Dedulei
2009-02-12 19:38
Tik labai idomu is kur "ENOVES lietuviai" gaudavo juoduju pipiru, a? Beje estai taip pat silke valgo, nesusireiksminkit.