Silkutė

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai
- Garstyčios, grūdeliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Silkė, filė
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Silkę, svogūną supjaustyti greižinėliais, sudėti į dubenį. Įpilti aliejų, suberti pipirus, garstyčių grudelius, cukrų ir actą, viska gerai išmaišyti ir palikti šaltai kelioms valandoms. Patiekti su karštomis bulvėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-02-13 09:30
Actas, ypač obuolių actas yra geriamas net gydymo tikslams. Suprantama, jei jį mauksime kibirais, - sunegaluosime.
2009-02-13 09:27
Nepasirašiusiam, - pipirus į Lietuvą jau 12-13 amžiuje atveždavo armėnų ir arabų pirkliai. Per Lietuvos Didžiąją kunikaištystę ėjo Didysis prieskonių kelias iš Rytų į Vakarus, pažiūrėk encikopedijoje kokie tai buvo metai. O silkes valgydavo visos tautos, kurios gyveno prie jūrų. Lietuvos mužikai, koks esi pats, silkę pirkdavo iš žydelių, nes ji buvo pigi ir labai mėgo, o kai išmoko bulves auginti, o tai buvo 16 amž., tai silkė ir bulvės buvo ne tik pasninkų valgis
2009-02-12 23:29
Labai skanu.. nors actas nesveika, bet skanu 

2009-02-12 19:38
Tik labai idomu is kur "
ENOVES lietuviai" gaudavo juoduju pipiru, a? Beje estai taip pat silke valgo, nesusireiksminkit.

2010-07-23 10:38