Silkė su morkomis, riešutais ir džiovintomis slyvomis

Silkė su morkomis, riešutais ir džiovintomis slyvomis
Silkė su morkomis, riešutais ir džiovinomis slyvomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Silkių filė, su aliejumi, 3 vienetai
  • Morkos, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Graikiniai riešutai, kapotų, 1 sauja
  • Džiovintos slyvos, smulkintų, 1 sauja
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Džiovintos petražolės, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kapotus riešutus ir susmulkintas slyvas užpilame karštu vandeniu ir paliekame ~20 min.

  2. Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame morkas, kepame ~5 min ant vidutinės ugnies.

  3. Svogūną susmulkiname, sudedame į keptuvę kartu su morkomis. Viską sumaišome ir kepiname, kol svogūnas ir morkos suminkštėja. Tuomet įdedame nupiltus riešutus ir slyvas, pagardiname pipirais, druska, džiovintomis petražolėmis ir dar pakepiname vis pamaišant ~5-7 min. Paliekame atvėsti.

  4. Morkų pagardą dedame į serviravimo lėštę, ant viršaus dedame silkės gabalėlius. Galima silkės gabalėlius uždėti paprastai supjausčius arba susukti ir sutvirtinti dantų krapštuku (aš patiekiau susuktus ir dar į vidų įdėjau marinuoto agurkėlio juostelių).

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą