Silkė su morkomis, riešutais ir džiovintomis slyvomis


- Silkių filė, su aliejumi, 3 vienetai
- Morkos, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Graikiniai riešutai, kapotų, 1 sauja
- Džiovintos slyvos, smulkintų, 1 sauja
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Džiovintos petražolės, 1 žiupsnelis
Kapotus riešutus ir susmulkintas slyvas užpilame karštu vandeniu ir paliekame ~20 min.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame morkas, kepame ~5 min ant vidutinės ugnies.
Svogūną susmulkiname, sudedame į keptuvę kartu su morkomis. Viską sumaišome ir kepiname, kol svogūnas ir morkos suminkštėja. Tuomet įdedame nupiltus riešutus ir slyvas, pagardiname pipirais, druska, džiovintomis petražolėmis ir dar pakepiname vis pamaišant ~5-7 min. Paliekame atvėsti.
Morkų pagardą dedame į serviravimo lėštę, ant viršaus dedame silkės gabalėlius. Galima silkės gabalėlius uždėti paprastai supjausčius arba susukti ir sutvirtinti dantų krapštuku (aš patiekiau susuktus ir dar į vidų įdėjau marinuoto agurkėlio juostelių).