Silkė su moliūgais

Silkė su moliūgais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Moliūgai, 600 gramų
  • Aliejus
  • Druska
  • Padažas, daržovėms, 1 skardinė
  • Porai, 1 vienetas
  • Grybai, džiovinti, 1 sauja
  • Žalumynai, petražolės ir krapai, 1 sauja
  • Laiškiniai česnakai, 1 sauja
  • Silkė, file, 400 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupame ir išskobiame moliūgą. Pusę jo supjaustome mažais kvadratėliais. Dedame į skardą, pabarstome druska, pašlakstome aliejumi ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 min.

  2. Kitą pusę moliūgo sutarkuojame burokine tarka. Dedame į įkaitintą keptuvę su pora šaukštų aliejaus. Troškiname apie 2 min. ir dedame daržovių padažo. Šiek tiek pakaitiname ir išjungiame.

  3. Smulkiai supjaustome porą. Dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir troškiname porus, kol šie suminkštės.

  4. Džiovintus grybus užpilame karštu vandeniu ir leidžiame išbrinkti. Išbrinkusius grybus smulkiai supjaustome ir dedame į keptuvę su ištroškintais porais ir dar šiek tiek pakepame. Išjungiame keptuvę ir dedame susmulkintus krapus, laiškinius česnakus ir petražoles.

  5. Į taureles (galite dėti ir kitur) pirmiausia dedame moliūgų ir daržovių padažo, tuomet porus ir grybus, silkės ir ant viršaus keptų moliūgų. Papuošiame žalumynais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą