Šeštadieninis orkaitėje keptas kumpis

Šeštadieninis orkaitėje keptas kumpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, kumpis arba šoninė , 1 kilogramas
  • Prieskoniai, (itališkos žoleleles: raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, dašiai, čiobreliai, šalavijai), 1 saujelė
  • Druska
  • Pipirai
  • Krapai
  • Sultys, (obuolių), 1 litras
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą įtrinti druska ir pipirais. Kai turi riebaliukų, keliose vietose padaryti įpjovas. Tada ją užpilti obuolių sultimis, jos turi mėsą apsemti. Palikti marinuotis šaldytuve per naktį. Ryte obuolių sultis nupilti.

  2. Sumaišyti majonezą su prieskoninėmis žolelėmis ir šiuo mišiniu aptepti mėsą. Palikti šaldytuve pasimarinuoti, kol bus skutamos bulvės ir pjaustomos daržovės. Geriausia bent valandai.

  3. Išsimarinavusią mėsą suvynioti į foliją.

  4. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 1 val. Tada foliją praverti ir dar pakepti 10-15 min, kad mėsytė apskrustų .
    Patiekti su bulvėmis, apibarsčius jas krapais. Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Silvija
» Rašyti komentarą