Šeštadieninis orkaitėje keptas kumpis

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiauliena, kumpis arba šoninė , 1 kilogramas
- Prieskoniai, (itališkos žoleleles: raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, dašiai, čiobreliai, šalavijai), 1 saujelė
- Druska
- Pipirai
- Krapai
- Sultys, (obuolių), 1 litras
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Mėsą įtrinti druska ir pipirais. Kai turi riebaliukų, keliose vietose padaryti įpjovas. Tada ją užpilti obuolių sultimis, jos turi mėsą apsemti. Palikti marinuotis šaldytuve per naktį. Ryte obuolių sultis nupilti.
Sumaišyti majonezą su prieskoninėmis žolelėmis ir šiuo mišiniu aptepti mėsą. Palikti šaldytuve pasimarinuoti, kol bus skutamos bulvės ir pjaustomos daržovės. Geriausia bent valandai.
Išsimarinavusią mėsą suvynioti į foliją.
Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 1 val. Tada foliją praverti ir dar pakepti 10-15 min, kad mėsytė apskrustų .
Patiekti su bulvėmis, apibarsčius jas krapais. Skanaus.
» Rašyti komentarą