Šernienos šašlykas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, marinatui, 1 vienetas
- Česnakai, marinatui, 5
- Juodieji pipirai, malti, marinatui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Petražolės, smulkintos, marinatui, 6 valgomieji šaukštai
- Raudonas vynas, nesaldus, marinatui, 2 stiklinės
- Druska, marinatui, 6 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, marinatui, 6 valgomieji šaukštai
- Šerniena, 2 kilogramai
Gaminimo instrukcija:
Viskas paprasta: mėsytę supjaustome norimo dydžio gabaliukais, inde sumaišome vyną [arba kitą pasirinktą rūgštų skystį], aliejų, susmulkintas česnako skilteles, taip pat skiltelėmis supjaustytą apelsiną, petražoles, druską ir pipiriukus. Mėsytę užpilame marinatu ir paliekame kelioms dienoms. [Aš marinavau apie 2 paras]
Na, o po tų kelių dienų veriame ant iešmų ir kepame. Pagal galimybes: ant laužo, šašlykinėje, galų gale orkaitėje – svarbiausia idėja ir gerai praleistas laikas. Skanaus ;)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-11-09 06:20
pirma pasigooglink. kiekvienas sernas tiriamas. beje galima vienodai susirgti tiek kiaule valgant tiek serniena. jei mesa sveika kaip tu ta trihenelioze susirgsi? 

2013-06-22 13:45
atrodo skaniai ir receptas nesudetingas,bet is kur tos sernienos gauti,kaip norisi paragauti jetau
))mmm

2012-06-13 07:42
pries gamintan reikia istirti ir jokios rizikos cia nera
neturi ka paarasyti, tai geriau isvis nerasyk

2012-06-12 14:53
jergau margau
trichinelioze tai parazitine kiauliu ir laukiniu gyvunu (šernu) liga, taigi, kiekviena paskersta kiaule ar nusautas sernas yra tiriamas trichineliozes tyrimu, jei aptinkama mesoje trichinu, mesa yra utilizuojama, ji nebenaudojama maistui, tai apsikresti pavojaus nera. p.s o sernienos saslykas labai skanus 


2015-02-18 15:00