Šernienos kepsnys lenkiškai

Šernienos kepsnys lenkiškai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, 4 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Mairūnas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaulienos lašiniai, 50 gramų
  • Taukai (kiaulių), 35 gramai
  • Actas, 0.5 stiklinės
  • Raudonas vynas, 1 stiklinė
  • Pomidorų padažas, 20 gramų
  • Vanduo, 2 stiklinės
  • Druska
  • Žalumynai
  • Šerniena, riebi, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:

Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu, pipirų grūdeliais ir actu.
Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas.
Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimamos plėvės ir riebalų perteklius.
Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų.
Po to mėsa iš marinato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama.
Po to įdedama į troškinimui skirtą indą, įpilama vandens ir sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai.
Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja.
Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais.
Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vėl sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno.
Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis arba kitokiu Jūsų mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Gražina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
akvile cerniauskaite
2012-04-28 00:11
o abuciuotas: arselis:
akvile cerniauskaite
2012-04-28 00:10
good recipe
(anonimas)
2010-11-21 17:10
Jeigu butu tokio didzio kaip nuotraukai vienas nesuvalgiciau
(anonimas)
2010-07-13 17:17
traškinys ar kepsnys,manau kažkokia nesamonė
Erikutis
2010-07-05 23:07
na labai skanus receptas