Šernienos kepsnys

Šernienos kepsnys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avietės, sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Gvazdikėliai, 3 vienetai
  • Juodieji pipirai, 2 vienetai
  • Juodieji serbentai, sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos lašiniai, 125 gramai
  • Juoda duona, plutelė, 1 vienetas
  • Raudonas vynas, 1 stiklinė
  • Druska
  • Sviestas, 250 gramų
  • Sultinys, 1 stiklinė
  • Kadagio uogos, 4 vienetai
  • Šerniena, kumpis, 5 kilogramai
Gaminimo instrukcija:

Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
Kepamas 2—2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vida
» Rašyti komentarą
» Komentarai
kepsnys
2010-11-22 09:45
neparašytas padažo gaminimo procesas. Ar čia palikta vietos daryt savo nuožiūra, ar visgi yra konkretus gaminimo būdas. Ir kiba tas SKYSTIS NUO KEPIMO ir yra PADAŽAS? Ir dar. Kumpio oda? Kokia pas šerna kumpio oda? Jei kailis lupamas iš kart Įdomu kaip išmust visą kumpį ir kaip. Apdaužyt šiek tiek galima, bet...koks rezultatas?
Žodžiu jei aprašinėjate receptą neskubėkite, viską apgalvokite. Būt labai įdomu.
mgm
2010-10-12 20:52
Technologijos tai nesamone