Šernienos kepsnys

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Avietės, sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Gvazdikėliai, 3 vienetai
- Juodieji pipirai, 2 vienetai
- Juodieji serbentai, sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos lašiniai, 125 gramai
- Juoda duona, plutelė, 1 vienetas
- Raudonas vynas, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 250 gramų
- Sultinys, 1 stiklinė
- Kadagio uogos, 4 vienetai
- Šerniena, kumpis, 5 kilogramai
Gaminimo instrukcija:
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska ir prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių.
Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir apibarstoma prieskoniais.
Kepamas 2—2,5 valandos 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis.
Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta.
Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas.
Padažas pasūdomas, supilamos aviečių bei serbentų sultys ir šiuo padažu užpilamas kepsnys.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę ir atskirai paduodamas likęs padažas.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-10-12 20:52
Technologijos tai nesamone 

2010-11-22 09:45
Žodžiu jei aprašinėjate receptą neskubėkite, viską apgalvokite. Būt labai įdomu.