Serbentų pyragas

Serbentų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Pagrindui:
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Sviestas, kambario temp., 110 gramų
  • Cukrus, 1.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
Tešlai:
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Viršui:
  • Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
  • Krakmolas, kukurūzų, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Raudonieji serbentai, 2.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Krakmolas, kukurūzų, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Serbentai, raudonieji, 2.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Pagrindui skirtus produktus gerai išmaišyti ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Vėliau tešlą iškočioti (tešla buvo per daug trapi kočiojimui, tai aš taip aplipdžiau) ir įtiesti į kepimo skardą. Dėti į 170°C temp. įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes arba kol taps gražiai auksinės spalvos.
Įdarui baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui įmaišyti cukrų ir krakmolą, plakti dar 5 minutes. Įmaišyti serbentus ir užpilti ant pagrindo. Kepti dar 10 minučių (man pasirodė mažokai, tai kepiau dvigubai tiek, arba galima temperatūrą padidinti).

Porcijų skaičius: 9
Receptą atsiuntė: Erika
» Rašyti komentarą