Serbentų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Sviestas, kambario temp., 110 gramų
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Krakmolas, kukurūzų, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Raudonieji serbentai, 2.5 stiklinės
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Krakmolas, kukurūzų, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Serbentai, raudonieji, 2.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 9
Pagrindui skirtus produktus gerai išmaišyti ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Vėliau tešlą iškočioti (tešla buvo per daug trapi kočiojimui, tai aš taip aplipdžiau) ir įtiesti į kepimo skardą. Dėti į 170°C temp. įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes arba kol taps gražiai auksinės spalvos.
Įdarui baltymus išplakti iki standžių putų. Palaipsniui įmaišyti cukrų ir krakmolą, plakti dar 5 minutes. Įmaišyti serbentus ir užpilti ant pagrindo. Kepti dar 10 minučių (man pasirodė mažokai, tai kepiau dvigubai tiek, arba galima temperatūrą padidinti).
» Rašyti komentarą