Senoviniai kūčiukai, iškepti laikantis tradicijų

Senoviniai kūčiukai, iškepti laikantis tradicijų
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 800 gramų
  • Vanduo, 300 gramų
  • Druska
  • Aliejus, 50 gramų
  • Mielės, 40 gramų
Gaminimo instrukcija:

Šiltame vandenyje su cukrumi ištirpinti mieles. Miltus supilti į dubenį, o į jų viduriuką supilti tą skystį, šiek tiek pamaišyti su miltais ir padėti šiltai. Kai pakyla, galima minkyti.

Supilamas aliejus, įberiama druskos, išminkoma ir vėl paliekama šiltai pakilti. Kai pakyla, vėl perminkoma, stalas pabarstomas miltais, ar pašlakstomas aliejumi, voliojamos ilgos apvalios juostos ir supjaustomos į ,,kleckus''.

Kepti apie 45 min., 180 t. Skardą irgi pašlakstyti aliejumi, ar pabarstyti miltais.

Mano mama kepdama kūčiukus nedėdavo aguonų ir, gink dieve, jokio pieno, sviesto, ar kiaušinių. Kadangi aš puoselėju lietuviškas tradicijas tai griežtai laikausi iš prosenelių paveldėto recepto.

Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Marele
2020-12-23 10:46
Senoviniai kuciukai be mieliu turi buti..
Edita
2020-12-21 17:08
Nuostabu girdėti kad dar yra žmonių,kurie laikosi tradicijų.Daug kas pradėjo dėti pieną, kiaušinius ir t.t.Ačiū Jums Regina.Išbandysiu Jūsų receptą.
LAURA
2019-11-30 18:27
Vandens ant tokio kiekio miltų tikrai per mažai. Jau kažkas rašė... Patarimas nesupilti visų miltų iškart, nes kitaip labai kieta tešla bus arba daugiaa vandens pilti. Cukraus man asmeniškai per mažai. Nes jo beveik nesijaučia. Na, tai skonio reikalas. Iškepus apvalkalėlis traškus, o viduje minkšta. Labai skanūs!
Arnas
2016-12-24 12:32
Jau baigiu kepti. Bet 180 C temp. tikrai uztenka kepti apie 15 min. dejus jau i ikaitinta.
svetlana
2015-12-19 17:22
800 g miltų ir tik 300 g vandens ,