Sausainukai su cinamonu

Sausainukai su cinamonu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukraus pudra, 70 gramų
  • Krakmolas, 40 gramų
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Aptepimui:
  • Kiaušinių baltymai, 1 vienetas
Pabarstymui:
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Lazdyno riešutai, 75 gramai
Gaminimo instrukcija:

Tešla:i kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Išsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2 - 3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu, gana smulkiai sukapoti riešutus (pabarstukams), sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldymo kameros ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotą puse merkti į riešutų -cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180°C orkaitėje apie 10 minučių.

Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą