Sausainukai "Non plus ultra"

Sausainukai "Non plus ultra"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 280 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 250 gramų
  • Vanilinis cukrus
  • Džemas, mėgstamas
Gaminimo instrukcija:

1. Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.

2. Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys. Dubenį dėkite ant garų vonelės ir švelniai maišykite, kol cukrus ištirps.

3. Baltymus gerai išplakite iki standžių putų (apie 10 min.).

4. Tešlą iškočiokite 4 - 5 mm storio ir išspauskite sausainiukus. Dėkite juos į kepimo popieriumi padengtą skardą.

5. Pripildykite konditerinį maišelį baltymų mase ir po truputį išspauskite po ant kiekvieno sausainio.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 150°C temperatūros. Kai įdėsite sausainius kepti, temperatūrą sumažinkite iki 120°C. Po 12 minučių temperatūra sumažinkite iki 85°C ir kepkite 10 - 12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti.

7. Suklijuokite sausainukus po du ir sutepkite džemu.

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą