Sausainiukai „Vėžliukai“


- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Soda, nugesinta, 1 arbatinis šaukštelis
- Šokoladas, juodasis, 150 gramų
- Sviestas, arba kepinių margarinas, 250 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Labai paprasti sausainiai, kuriems galima suteikti įvairiausią formą.
Ištirpintą sviestą išmaišome su cukrumi, supilame išplaktą kiaušinį, vanilinį cukrų, sodą.
Į gautą masę beriame miltus ir išminkome.
Dalį tešlos atsidedame, o į kitą pusę įmaišome juodojo (80-100 g) šokolado.
Jei turite laiko, tešlą laikykite šaldytuve 1 val.
Po to dar kartą išminkykite ir formuokite vėžliukus.
Tamsi tešla kūnelis, ant viršaus įspaudžiau nedidelį gabaliuką šviesios tešlos. Kojas ir galvą suformavau taip pat iš šviesios tešlos.
Prigaminame tokių vėžliukų iš visos tešlos, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 10-15 min. 180 C orkaitėje.
Kai sausainiai bus iškepę, likusį šokoladą ištirpinkite ir pabaikite formuoti vėžliuką. ;)