Sausainiukai su džiovintais vaisiais


- Cukraus pudra, 50 gramų
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Grietinėlė, 70 mililitrų
- Sviestas, 130 gramų
- Vaisiai, džiovinti, cukruoti (papajos, anasai, spanguolės, apelsino žievelė), 200 gramų
Išsukame su cukraus pudra 100 g minkšto sviesto, įmušame kiaušinį, suberiame miltus ir gerai išminkome tešlą.
Įdedame tešlą į maišelį ir padedame 1 valandai į šaldytuvą.
Po 1 valandos išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame.
Išspaudžiame apvalius tešlos blynelius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Smulkiau supjaustome džiovintus vaisius.
Puode išlydome 30 g sviesto, įdedame 4 šaukštus cukraus, 3 šaukštus medaus bei grietinėlę ir viską gerai sumaišome.
Tuomet sudedame susmulkintus džiovintus vaisius ir, kartas nuo karto pamaišant, kaitiname ant mažos ugnies apie 10 minučių.
Gautą masę paliekame pravėsti.
Pravėsią (bet ne visiškai atvėsusią) vaisių masę dedame ant sausainių ir kepame apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus paliekame atvėsti ir patiekiame.
Skanaus.