Sausainių tortas „Vėžlys“

Sausainių tortas „Vėžlys“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 3.5 stiklinės
  • Kakava, milteliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Soja, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Actas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kefyras, 500 mililitrų
  • Grietinėlė, 500 mililitrų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Išplakame kiaušinius su 2 stiklinėmis cukraus.
Įmaišome acte nugesintą sodą, suberiame miltus ir išmaišome iki vientisos masės.
Gautą tešlą šaukštu pilame ant riebalais pateptos kepimo skardos ir formuojame apvalius sausainius.
Kepame apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus sausainius atvėsiname.
Pertepimo kremui jogurtą ir išplakame su kefyru, 1 stikline cukraus bei vaniliniu cukrumi.
Iš sausainių, vis perliejant jogurto bei kefyro kremu, dėliojame vėžlio formą.
Glazūrai ištirpiname puode sviestą, sudedame grietinę, 0,5 stiklinės cukraus, kakavą ir maišant pakaitiname, kol gaunasi vientisa masė.
Gauta šokolado mase aptepame „vėžlį“ ir paliekame per naktį šaltai, kad sustingtų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Janina
» Rašyti komentarą