Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis


- Cukrus, 50 gramų
- Kriaušės, (apie vienas kg), 7 vienetai
- Medus, skystas, 6 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, (vienas ryšulėlių išorei patepti, du tešlai), 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Vanduo, šiltas, 0.5 stiklinės
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti tešlai pastovėti.
Tuomet iš tešlos reikia iškočioti nedidelį paplotėlį. Kriaušės apačioje išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą. Kriaušes apibarstyti cukrumi, dėti ant tešlos paplotėlio ir apspausti kaip ryšulėlį. Kaip dekorą iš tešlos galima išpjauti lapelį ir pritvirtinti netoli tikrosios kriaušės kotelio. Tokius "kriaušių ryšulėlius" belieka sudėti į miltais pabarstytą skardą, patepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 40 min 200C laipsnių karštumo orkaitėje.
Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle.
Štai kaip iš vieno kilogramo kriaušių galima gauti net du kilogramus ryšulėlių su kriaušėmis!
Skanaus!
2010-11-13 21:02
2010-11-12 22:10

2010-11-12 21:58

2010-11-12 15:21


2010-11-24 10:35