Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“

Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, glazūra
  • Cukraus pudra, 75 gramai
  • Krakmolas, 75 gramai
  • Kvietiniai miltai, 150 gramų
  • Pienas, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas, 150 gramų
  • Uogienė
  • Vanilinis cukrus, 5 gramai
  • Citrinos žievelė
Gaminimo instrukcija:

Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.

Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.

Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).

Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).

Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.

Pagaminti citrinos glazūrą – tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.

Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti „kiaušinį“ (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė: Irina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
egle
2013-03-26 18:20
VELYKINIAI kiaušiniai yra margučiai marginti kiaušiniai,o ne kiaušinienė