Sausainiai su riešutais ir šokoladu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 250 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Šokoladas, juodasis, gabaliukais, 100 gramų
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 150 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Riešutai, braziliški, 80 gramų
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
1. Minkštą sviestą ir cukrų išplakame mikseriu iki baltumo.
2. Atskirai suplakame kiaušinį su grietine ir druska bei supilame į sviesto ir cukraus kremą, įpilame aliejaus ir plakame kol masė taps minkštu, puriu kremu.
3. Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir sumaišome su anksčiau pasiruošta bendra mase.
4. Sudedame šiek tiek kapotus riešutus ir šokoladą.
5. Iš tešlos (kuri turėtų būti pakankamai minkšta, bet šiek tiek kietesnė nei pyrago) rankomis formuojame rutuliukus, dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Rutuliukus paspaudžiame šakute (kad šiek tiek susiplotų) ir kepame 12 minučių 170 C orkaitėje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-06-10 13:48