Sausainiai su citrininiu pertepimu

Sausainiai su citrininiu pertepimu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, aukščiausios rūšies, 2 stiklinės
  • Margarinas, + 1 v. š., 1 stiklinė
  • Cukraus pudra, ir dar šiek tiek pabarstymui, 0.5 stiklinės
  • Cukrus, 0.25 stiklinės
  • Vanduo, 0.25 stiklinės
  • Citrinos, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kukurūzų krakmolas, 2.25 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinau orkaitė iki 200 C laipsnių temperatūros.

  2. Dideliame dubenyje sumaišiau 1 stiklinę margarino, 0,5 stiklinės cukraus pudros ir citrinos ekstraktą.
    Tuomet sudėjau miltus ir druską ir viską gerai išmaišiau.
    Jei tešla gaunasi per minkšta, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir pašaldykite apie 1-2 val. arba tol, kol tešla bus lengvai formuojama.

  3. Iš tešlos suformavau maždaug 1 colio kamuoliukus ir pakočiojau, kad gautųsi apvalūs sausainiukai.
    Paruoštus sausainius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepiau apie 8-10 min. arba tol, kol sausainiai įgaus šviesiai rudą spalvą.
    Iškeptus sausainius išėmiau iš skardos ir palikau atvėsti apie 15 min.

  4. Pertepimui sumaišiau cukrų, krakmolą, 1 šaukštą margarino, vandenį, citrinos žievelę bei sultis ir pastoviai maišant keletą min. virinau ant vidutinės ugnies, kol masė tapo tiršta.
    Gautą masę palikau 15 min. atvėsti.

  5. Sausainius pertepiau pasiruoštu pertepimu ir apibarsčiusi cukraus pudra patiekiau.
    Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rima
2015-03-21 21:21
Gavosi skanus, gaivus sausainukai, tik va tokio vaizdo kaip parodyta nesigavo, bet tai smulkmena

Elena
2012-08-25 12:01
Butinai pabandysiu labai skaniai atrodo k:
Dzioaana jau išsikepei??
Dzioaana
2012-04-16 17:58
Atrodo tai super skaniai , būtinai pabandysiu k: ... Kai išsikepsiu, parašysiu oku2: