Sausainiai "Aušros meilė"

Sausainiai "Aušros meilė"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, rudasis, 5 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, kupini (su kaupu), 17 valgomųjų šaukštų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Širdelių aptepimui:
Kiaušinio trynys ir rudasis cukrus
2 šaukštai (su kaupu) medaus

Širdelių viduriukui:
Pusė pieniško šokolado plytelės ir šaukštas rudojo cukraus

Sviestą išsuku su ruduoju cukrumi, įmušu kiaušinius, išmaišau, išplaku šluotele. Miltus gerai sumaišau su cinamonu ir kepimo milteliais, po truputi viską suberiu į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę, maišau, minkau, iš lėto, atsargiai, juk tai meilė mano.. :) Kai tik išminkau tešlą, nieko nelaukusi imu ją kočioti, negaliu ir nenoriu laukti kol ji atvės šaldytuve (nors daug kas siūlo tai daryti), iškočiojusi apie 0,5 cm (kuo ploniau) papločius imuosi formelių ir „gaminu“ širdeles. Pusė jų – pilnavidurės, pusė – su širdelės formos ertme viduryje, juk iškeptas jas „lipinsiu“ vieną ant kitos. Tuo metu jau kaitinu orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą iškloju kepimo popieriumi, pabarstau miltais. Širdeles su „ertme“ užtepu išplaktu tryniu ir apibarstau ruduoju cukrumi. Pašaunu į orkaitę 10-čiai minučių, stebiu, kad neapdegtų.

Iškeptas širdeles reikia atvėsinti ir„sulipinti“ (juk meilė ne be atsako:). Tam šiek tiek ištirpdau medų (jei jis susicukravęs) lėkštelėje ir pamirkau jame „viršutines“ širdeles, t.y. tas ,kurios su ertme, dedu jas ant „apatiniųjų“, patikrinu ar nėra didelių plyšių tarp jų.

Galų gale, kai širdelės sulipintos – ištirpdau šokoladą, sumaišau su ruduoju cukrumi, palaukiu, kol šiek tiek atvės ir dedu po šaukštelį į kiekvienos širdelės viduriuką...

Iš tikrųjų – visai nesudėtinga, kai gamini su meile, sudėtingiau aprašyti, o kokia Jūsų meilė? ;)
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Aušra
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vilma
2011-02-22 15:47
nesusilaikiau ir pasigaminau....taip graziai gavosi..o skonis, tai nerealus!!!!
Aušra
2011-02-21 14:05
Tešla - nelabai kuo ypatinga - "viestinė", na, cinamonas, rudasis cukrus - nepamaišys jokiem sausainiam, o galutinis rezultatas - mano fantazijos vaisius.
Migle
2011-02-20 20:31
Atsiprasau cia egle rase mano vardu, man istikruju sausainiai labai patiko ir as bandysiu kepti juos))o jau atrodo...niam niam niam...
Migle
2011-02-20 20:25
2m6
Egle
2011-02-20 20:22
Akvile,migle taim ir as parasysiku10'