Šašlykas ant medinių iešmelių

Šašlykas ant medinių iešmelių
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
  • Pomidorai, 100 gramų
  • Svogūnai, 50 gramų
  • Svogūnai, laiškai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvietiniai miltai, 10 gramų
  • Actas
  • Aliejus, ar riebalai, 80 gramų
  • Mėsa, kiauliena, jautiena ar aviena, 600 gramų
Gaminimo instrukcija:

Nuo mėsos nupjaustomos plėvelės ir ji supjaustoma į 30 gabalėlių, kurie išmušami mediniu kūjeliu (kad pasidarytų apvalūs). Smulkiai supjaustomas svogūnas. Paruošti mėsos gabalėliai sudedami į dubenį, pabarstomi svogūnais, pipirais, druska, palaistomi citrinos sultimis, baltuoju vynu ar actu. Dubenį uždengus, palaikoma 3—4 val.
Paruošiami 4 mediniai 15 cm ilgio pagaliukai. Ant kiekvieno pagaliuko veriama po 6—8 mėsos gabalėlius (be svogūnų), pabarstytus miltais. Kepama keptuvėje karštuose riebaluose ar aliejuje ant pagaliukų taip, kad mėsos paviršius gražiai paruduotų, o vidus liktų rausvas arba šašlykinėje arba griliuje. Tuoj pat šašlykai dedami į karštus pusdubenius. Puošiama pomidorų griežinėliais ir stambiai pjaustytais svogūnų laiškais. Atskirai paduodamos bulvytės fri, ankštinės pupelės ar žalių daržovių salotos.

Receptą atsiuntė: Judita
» Rašyti komentarą