Šaltiena

Šaltiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
  • Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės
  • Salierai
  • Svogūnai, 0.5 vieneto
  • Kiauliena, neriebi, 200 gramų
  • Kiaulės kojos, 750 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama, prieskoninės daržovės supjaustomos. Viskas sudedama į puodą, užpilama
vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val. Vėliau pasūdoma. Išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimta mėsa smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sudedama mėsa ir užpilama sultiniu. Sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais. Prie jos tinka krienai arba actas.

Puikus padažas - vanduo + actas + tarkuotas česnakas. Viskas sumaišoma ir po truputį pilama ant šaltienos valgant.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Valia
2017-03-24 09:12
O pati virei, kada nors saltiena?
Nezinau tokio recepto, kad saltienai isvirti uztenka dvieju valandu.
Tomukas
2012-12-14 13:47
(anonimas)
2011-11-28 16:26
(anonimas)
2011-10-25 17:23
dovile
2011-07-07 19:46
gal galima receptukaa su vistiena aciu