Šaltiena

Šaltiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 3
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiauliena, kulnas, 1 vienetas
  • Kiaulės kojos, 2 vienetai
  • Druska
  • Citrinpipiriai
  • Provanso žolelės
Gaminimo instrukcija:

Kiaulės kojas bei kulną sudeda į dubenį ir pabarstome druska, SANTA MARIA Provanso prieskoninėmis žolelėmis, citrinpipiriais, sutarkuojame česnaką, paliekame nakčiai.
Ryte sudeda viską į puodą, įmetame svogūną ir verdame geras 4-5 val. ant silpnos ugnie, kai užvirs. Pagardiname dar pagal skonį druska ir prieskoniais.
Gerai išvirusią mėsą išimame ir atskiriame mėsą nuo kaulo, smulkiai supjaustome. Į supjaustytą mėsą pilamą sultinį (sultinys turi būti lipnus, jei trūksta lipnumo, tai įdedame želatinos bei paragaujame ar užtenka druskos ir kitų prieskonių). Viską gerai išmaišome ir pilame į gilesnes lėkštes ar pasirinktas formeles. Viską dedame į šaldytuvą, kol šaltiena sustings.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jelena
» Rašyti komentarą
» Komentarai
.
2015-03-19 13:23
Prastas receptas. Verdant iš tinkamų produktų, želatinos tikrai nereikia. Jei gaunasi per skysta, tiesiog ilgiau pavirti, kol daugiau vandens nugaruos. Ir prie ko čia provanso žolelės? Į šaltieną būtinai reikia česnako ir morkų. Taip pat, kad būtų geresnis skonis, galima įdėti neriebios mėsos (pvz. kumpio).